Activision fyrer Call Of Duty-skuespiller efter sexistiske bemærkninger

Jeff Leach, der har lagt stemme til karakteren Ghost i de to Call Of Duty-titler Modern Warfare og Warzone, er blevet fyret af udvikleren Activision. Det bekræfter Activision i en udtalelse sendt til CharlieIntel:

“Sexism has no place in our industry, our games or in society. Activision is no longer working with Jeff Leach. We strongly condemn these remarks. We are committed to delivering a fun and safe experience for all players.”

Fyringen sker på baggrund af en video, der florerer på sociale medier. I videoen kommer Jeff Leach med nogle mildest talt grimme bemærkninger rettet mod kvindelige spillere. Klippene er taget fra hans egen stream. Klippene er så nye som 2020, hvor hans karakter også blev tilføjet i season 2 til Modern Warfare-spillet. Leach er, siden videoen begyndte at florere på sociale medier, blevet udelukket fra streamingplatformen Twitch.

Klippet blev delt af eSport-platformen OverWorld, der desuden har et interview med en række kvindelige gamere, der reagerer på Leach’s opførsel:

Note fra Chefredaktøren:

Her på Bird of Play er vi tilbøjelige til at være enige i Activisions udmelding og beslutning. Leachs udtalelser er modbydelige og hører ingen steder hjemme, og når hans navn er klistret på en stortitel som Call of Duty, så er det helt forståeligt, at Activision gerne vil distancere sig fra ham.

Man skal tale pænt til hinanden uanset køn, etnicitet, kropstype og hvad der ellers må være af forskelligheder blandt mennesker.