Activision Blizzard gør klar til stor fyringsrunde i Europa

Der er store omstruktureringer under udarbejdelse hos den amerikanske gigant, Activion Blizzard. For nyligt blev 50 medarbejdere opsagt fra firmaets Esport-afdeling. Nu er turen så kommet til nogle af de europæiske udgivelsesfilialer, hvor kontorer i Tyskland, Frankrig, Spanien, England og Holland vil blive påvirket.

En talsmand fra Activision Blizzard har meldt ud til GamesIndustry.biz, at de kommende fyringer skyldes spillerbasen er rykket over til et digitalt format, til fordel for fysiske eksemplarer af deres spil. De vil derfor spare penge, ved at samle alle udgivelsesorienterede opgaver i Europa, til en enkelt lokalitet i England.

“We have shared plans with our teams in Europe for how we would evolve as an organization, adapting to this change to serve our players and best positioning the region for future growth.”

Fyringsrunder er selvfølgelig aldrig sjove. Rent økonomisk er det dog nok den mest fornuftige beslutning. Det digitale spilsalg har for længst fået et markant overtag, og personligt kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har købt et fysisk eksemplar af et spil, uanset platform.

Det forsikres at fyringerne ikke vil påvirke studier der arbejder med udvikling, live-funktioner og kundesupport. Det vil derfor i meget lav grad påvirke slutbrugeren.