10 spil fra Future Games Show som du bør holde øje med

I går aftes kunne GamesRadar præsentere Future Games Show. Den godt to timer lange demonstration bød på over 40 spil, fordelt på adskillige genrer og platforme. Alt i alt var det en lidt langtrukken session, og jeg skal heller ikke lægge skjul på, at der var langt imellem de virkelig opsigtsvækkende titler. Der var klart overflod af PC-spil til Steam, men et par PlayStation-eksklusive spil havde også sneget sig ind i præsentationen. Xbox-eksklusivitet var i den grad bemærkelsesværdigt fraværende.

Vi har fundet 10 spil fra præsentationen, som enten overraskede, smed mere kul på sit hypetog eller generelt bare er værd at skrive sig bag øret.

Back 4 Blood

Turtle Rock Studios’ spirituelle efterfølger til Left 4 Dead fik sig en gameplay-demonstration, med kommentarspor fra executive producer, Lianne Papp. Det er ikke fordi der var meget nyt at vise, men Papp formåede at sætte nogle flere ord på den oplevelse, som vi kan se frem til. Inden længe bliver vil man kunne skrive sig op til en beta-test både på PC og konsoller, så hvis du har brug for at nakke zombier i nærmeste fremtid, så kan Back 4 Blood sandsynligvis stille den sult.

Humankind

Der er tydelig inspiration fra Civilization-serien at finde i Humankind fra Amplitude Studios. I traileren herover går creative director, Romain de Waubert, og senior game designer, William Dyce, i dybden med spillets diplomati-systemer. Du kan omskrive menneskehedens historie, når spillet lanceres til Epic Games Store, Stadia og Steam den 17. august 2021.

Kena: Bridge of Spirits

Ember Lab annoncerede officielt Kena Bridge of Spirits tidligere på måneden under PlayStations State of Play. Dengang var vi her på Bird of Play yderst begejstrede, og præsentationen fra i går aftes, sørgede bestemt for at holde pulsen oppe. Et par scener fungerer som gengangere fra den præsentation, men der er også nye sekvenser, som altså var eksklusive for gårsdagens begivenhed. Spillet bliver konsoleksklusivt på PlayStation 4 og 5, men finder også vej til PC via Epic Games Store den 24. august 2021.

Life is Strange: True Colors

Deck Nine præsenterede Life is Strange: True Colors for en uge siden, men fik altså mulighed for at sætte lidt flere ord på spillets rammer. Chief creative officer, Zak Garriss, forklarede lidt om de længerevarende ambitioner for spilserien. Det er blandt andet tanken, at til trods for at der vil være figurer som overlapper mellem spillene, vil de stadig kunne nydes uafhængigt af hinanden. Jeg er selv stor fan af Life is Strange-spillene, så jeg ser meget frem til den 10. september 2021, når True Colors-kapitlet ser sin udgivelse.

Naraka Bladepoint

Battle Royale-genren fik lidt opmærksomhed i form af Naraka Bladepoint fra 24 Entertainment. Med fokus på parkour, en grappling hook, nærkamp og overnaturlige evner, kan spillet være et friskt pust til en action-genre, som, i min optik, godt kunne trænge til det. Der er ingen fastsat udgivelsesdato for Baraka Bladepoint, men der sigtes dog efter en lancering i sommeren 2021.

Oddworld: Soulstorm

Det er svært at kigge væk, når Oddworld: Soulstorm er på skærmen, og det var også tilfældet ved Future Games Show. Ovenstående trailer varer lidt over fem minutter, og viser både de betagende omgivelser, variationen i spillets gameplay og nogle af de udfordringer hovedpersonen Abe vil støde på. Oddworld: Soulstorm udkommer den 6. april 2021 til PC og PlayStation, og er allerede annonceret til at blive tilgængeligt på PlayStation 5 for PS Plus-medlemmer.

Quantum Error

Quantum Error fra Teamkill Media fik en helt ny gameplay trailer. Spillet er en first person shooter med horror-elementer, og der vækkes klare minder fra de gamle Doom 3-dage. Jeg er ikke bleg for at indrømme, at spillet lader til at mangle nogle elementer, før det virker helt spilbart, men som traileren også starter med at sige, så er det stadig “work in progress”. Spillet er udelukkende annonceret til PlayStation- og Xbox-konsoller, hvilket for en first person shooter virker meget besynderligt. Quantum Error sigter efter en udgivelse i løbet af 2021.

Returnal

Housemarquee fik spalteplads under Future Games Show, til at vise lidt mere fra Returnal. Spillet er en 3rd person shooter med rogue like-elementer, og en yderst heftig omgang action. Der lader til at være en dybere historie bag Returnal, som traileren herover kommer en smule ind på, men spillet er dog stadig begravet i en del mystik. PlayStation 5 er den eneste konsol du kan spille Returnal på, og det kan du fra den 30. april 2021.

Sifu

Sifu sigter efter lynhurtig og nådesløs kung fu-action, og at dømme ud fra denne developer presentation, lader det til at kunne lykkes. Co-founder fra Sloclap, Pierre Tarno, forklarer, at der sigtes efter en så naturlig gengivelse af kampsporten, at man skal føle at man næsten kan udføre det i virkeligheden. Det lyder måske lige ambitiøst nok, men med den fart der er på kampsekvenserne, kan det faktisk være udvikleren er på rette spor. Sifu udkommer til PlayStation 4 og 5, samt PC via Epic Games Store.

The Lord of the Rings: Gollum

Som en del af Future Games Shows 15 minutter lange pre-show, fik vi endelig lov til at se reelt gameplay fra Lord of the Rings: Gollum. Traileren varer dog yderst sparsomme 48 sekunder, så det var ikke helt den overvældende oplevelse, man ellers kunne have håbet på. Bevares, det ser da flot og interessant ud, men vi skal altså bruge mere information før pulsen virkelig kommer op. Spillet udvikels af Daedalic Entertainment, og sigter lige nu efter en udgivelse i 2022.


Du kan gense den to timer lange præsentation lige her, og så lad os gerne vide i kommentarerne, hvilke spil der fangede din opmærksomhed.